Wie is wie ?

Klap bestaat uit een groep geëngageerde mensen die zich dag in dag uit inzetten om de alternatieve kunstscène te verspreiden, te informeren en te verbinden:

Klap is

Quinten De Coene
Schilderen en tekenen is voor Quinten een verslaving dat hem al meerdere jaren in de ban heeft. Zijn werken zijn reacties op het tragische en het schone van de vergankelijkheid. Als voyeur observeert hij met penseel of houtskool de wereld rondom zich. De kunstenaar in hem vertaalt dit obsessieve als de sisyfusarbeid van zijn oeuvre. De tekeningen van Quinten vormen het archief van zijn innerlijke herinneringen maar zijn eveneens voor interpretatie vatbaar. Naast de schilderijen en tekeningen is hij echter ook een absolute liefhebber van poëzie. Dit sijpelt doorheen de jaren zijn oeuvre binnen, en de pen die tekent begint al snel ook te schrijven. Momenteel is Quinten huistekenaar voor KLAP.

Aike Roodenburg
De Hollandse Aike Roodenburg is muziekdocent en graag actief als freelancer in de korenwereld. Naast haar muzikale wensen, is ze geïnteresseerd in alles wat met kunst/cultuur te maken heeft. Sinds september 2017 studeert zij Kunstwetenschappen aan de UGent, een opleiding die haar zeer veel kennis en inspiratie oplevert. Bovendien is de verhuizing naar Gent een prachtige stap geweest: een mogelijkheid om haar horizon te verbreden en te genieten van de culturele sector in een prikkelende stad.

Adam Van Den Berghe
Van kleins af aan was hij kind aan huis bij de Stedelijke Academie voor Beeldende Kunst (SABK) te Zottegem. Na Deeltijds Kunstonderwijs genoten te hebben in zijn thuisstad, studeerde Adam in 2017 af als leerkracht Secundair Onderwijs Geschiedenis – Plastische Opvoeding aan de Artevelde Hogeschool. Hij is een open creatieveling met een zwak voor maatschappijkritische kunst. In zijn vrije tijd probeert Adam de schoonheid van het alledaagse terug te vinden. Momenteel verdiept hij zich in de kunstwetenschappen aan de Universiteit van Gent. Beginnend als vrijwillige schrijver voor KLAP draagt hij inmiddels de rol van hoofdredacteur.

Alison Souffreau
Alison studeerde in 2017 af te LUCA School Of Arts. Ze laat zich graag inspireren door verhalen, banale situaties, scenes of objecten en zoekt in haar tekeningen naar een manier om de mensen intenser te laten kijken door deze vast te leggen en te interpreteren. Het liefst tekent ze op verplaatsing waar het intuïtieve en onverwachte een grote rol spelen en de omgeving zijn eigen invloed heeft op het werk. Ze heeft een voorliefde voor cinema en hecht veel belang aan de verzorging van kamerplanten.

Sofie De Cleene
Sofie De Cleene °1993 behaalde haar master animatiefilm aan het KASK. Omdat haar werk zo gevarieerd is, speelt ze met de balans tussen animator en beeldend kunstenaar. Een manier om de toeschouwer door haar ogen naar de werkelijkheid te doen kijken. “Want soms dreigen we te vergeten dat het alledaagse al schoon genoeg is”. Haar werk is een ode aan dat eenvoudige leven dat we allemaal leiden, of toch tijdens de meeste van onze dagen. Soaps zijn dan ook een grote inspiratiebron.

Inge Misschaert
Inge studeerde Nederlands en Duits en schrijft boeken voor alle leeftijden. In het dagelijkse leven staat ze voor de klas. Maar als eeuwige student volgt ze nu al drie jaar de richting Kunstwetenschappen aan de UGent. Verder heeft ze een zwak voor boekenwinkels, bibliotheken, Jane Austen, thee en alles wat ook maar enigszins met de 19de eeuw te maken heeft.

Ellen De Vos
Ellen De Vos studeerde in 2016 af als Master in Fine Arts (tekenkunst en grafiek) aan de LUCA School of Arts. Daarna startte ze een master Animatiefilm aan KASK School of Arts Ghent en een lerarenopleiding aan LUCA school of arts. Ellen’s schetsboek is een dagboek. ‘Schetsen en kletsen’ Ellen’s favoriete (woord)combinatie ligt dan ook aan de basis van haar werk voor KLAP.

Suzanne Grootveld

Overgewaaid uit Amsterdam zoekt Suzanne het kruispunt waar woord, wetenschap en kunst elkaar raken. Dit komt terug in haar academische carrière, waar ze  een bachelor biologie met een master journalistiek combineert. Ze is gefascineerd door de natuur en de ondergewaardeerde organismen die er leven. Eigenlijk fascineert alles haar wat krioelt en groeit, van het grote tot het miniscuul kleine. Met haar teksten hoopt ze mensen te laten inzien dat alles uit de natuur, van gek tot vies, ook best heel mooi en ontroerend kan zijn.

Alejandro Alvarez
Alejandro heeft recentelijk zijn eerste langspeelfilm uitgebracht in de zalen, doch niet overtuigd van zichzelf. Hij is gefascineerd door het idee dat tijd plooibaar is en is afgestudeerd als laborant. Hij is constant in beweging en opzoek naar authenticiteit binnen realiteit. Hij houdt van piano spelen en aardappel puree met wortel en vis.

Yana Tanghe
Yana is een Gentenaar in hart en nier. Afgestudeerd als biochemicus, diëtiste en herboriste ligt haar interesse in eerste instantie bij de processen in het menselijk lichaam en de heilzame werking van natuurlijke producten. Daarnaast is zij pianiste en is ze niet vies van potlood en papier. Al van kleins af aan had zij een taalknobbel en een zwak voor literatuur. Yana vormt hierdoor de ideale eindredactrice.

Jan Van Den Maagdenberg
Noorderkempenzoon, maar geassimileerde Gentenaar. Jan studeert kunstgeschiedenis, wordt opgewonden van het middeleeuws mecenaat en benadert culturele expressie vanuit de sociale context. Een kunstwerk beschouwt hij als een scherm en een spiegel tussen de toeschouwer, de kunstenaar en hun werelden, de esthetische ervaring en de vorm als een sociologische determinatie. Als ex-proletariër ligt zijn sympathie bij een no-nonsense discours, waarin blasé geen plaats heeft.

Eva Pot
Eva is afgestudeerd als kunstwetenschapper en cureert of assisteert bij verscheidene projecten en tentoonstellingen. Ze beschouwt zichzelf als een manusje van alles die de (beeldende) kunstenorganisaties in al haar gedaantes in kaart wil brengen. Ze loopt zelden rond zonder koffie, thee of water in de hand tenzij ze slaapt. Ze maakt ook choco, maar da’s bijzaak.

Adriënne van der Werf
Adriënne is na haar modeopleiding in Nederland begonnen aan de studie Kunstwetenschappen aan de UGent. Ze is geïnteresseerd in kunst in de publieke ruimte en de lichamelijke beleving van kunst- en cultuurobjecten.

Romy Straetmans
Romy is een cultuurpessimist met een optimistische kijk op het leven en een voorliefde voor hedendaagse kunst met een maatschappijkritisch kantje. In het dagelijkse leven is ze cultureel jeugdwerker en daarbuiten is ze een reiziger, dromer en idealist, die graag op verkenning trekt naar verre en minder verre oorden.

Josefien Cornette
Josefien is eeuwig student en workaholic. Na haar studies beeldende kunst aan LUCA-Arts, gaat ze voor een diploma in de kunstgeschiedenis. Vandaag focust ze zich op de gender studies. Ze houdt van kunst die fragiel, en een tikkeltje rebels is. Ze is een liefhebber van Freud-moppen en Grey’s Anatomy. Als je ze niet kunt vinden in de nabije omgeving, dan is er een grote kans dat ze ergens in Estland rondhangt.