Wie is wie ?

Klap bestaat uit een groep geëngageerde mensen die zich dag in dag uit inzetten om de alternatieve kunstscène te verspreiden, te informeren en te verbinden:

Klap is

Quinten De Coene
Schilderen en tekenen is voor Quinten een verslaving dat hem al meerdere jaren in de ban heeft. Zijn werken zijn reacties op het tragische en het schone van de vergankelijkheid. Als voyeur observeert hij met penseel of houtskool de wereld rondom zich. De kunstenaar in hem vertaalt dit obsessieve als de sisyfusarbeid van zijn oeuvre. De tekeningen van Quinten vormen het archief van zijn innerlijke herinneringen maar zijn eveneens voor interpretatie vatbaar. Naast de schilderijen en tekeningen is hij echter ook een absolute liefhebber van poëzie. Dit sijpelt doorheen de jaren zijn oeuvre binnen, en de pen die tekent begint al snel ook te schrijven. Momenteel is Quinten huistekenaar voor KLAP.

Adam Van Den Berghe
Van kleins af aan was hij kind aan huis bij de Stedelijke Academie voor Beeldende Kunst (SABK) te Zottegem. Na Deeltijds Kunstonderwijs genoten te hebben in zijn thuisstad, studeerde Adam in 2017 af als leerkracht Secundair Onderwijs Geschiedenis – Plastische Opvoeding aan de Artevelde Hogeschool. Hij is een open creatieveling met een zwak voor maatschappijkritische kunst. In zijn vrije tijd probeert Adam de schoonheid van het alledaagse terug te vinden. Momenteel verdiept hij zich in de kunstwetenschappen aan de Universiteit van Gent. Beginnend als vrijwillige schrijver voor KLAP draagt hij inmiddels de rol van hoofdredacteur.

Suzanne Grootveld
Overgewaaid uit Amsterdam zoekt Suzanne het kruispunt waar woord, wetenschap en kunst elkaar raken. Dit komt terug in haar academische carrière, waar ze  een bachelor biologie met een master journalistiek combineert. Ze is gefascineerd door de natuur en de ondergewaardeerde organismen die er leven. Eigenlijk fascineert alles haar wat krioelt en groeit, van het grote tot het miniscuul kleine. Met haar teksten hoopt ze mensen te laten inzien dat alles uit de natuur, van gek tot vies, ook best heel mooi en ontroerend kan zijn.

Yana Tanghe
Yana is een Gentenaar in hart en nier. Afgestudeerd als biochemicus, diëtiste en herboriste ligt haar interesse in eerste instantie bij de processen in het menselijk lichaam en de heilzame werking van natuurlijke producten. Daarnaast is zij pianiste en is ze niet vies van potlood en papier. Al van kleins af aan had zij een taalknobbel en een zwak voor literatuur. Yana vormt hierdoor de ideale eindredactrice.

Jan Van Den Maagdenberg
Noorderkempenzoon, maar geassimileerde Gentenaar. Jan studeert kunstgeschiedenis, wordt opgewonden van het middeleeuws mecenaat en benadert culturele expressie vanuit de sociale context. Een kunstwerk beschouwt hij als een scherm en een spiegel tussen de toeschouwer, de kunstenaar en hun werelden, de esthetische ervaring en de vorm als een sociologische determinatie. Als ex-proletariër ligt zijn sympathie bij een no-nonsense discours, waarin blasé geen plaats heeft.

Josefien Cornette
Josefien is eeuwig student en workaholic. Na haar studies beeldende kunst aan LUCA-Arts, gaat ze voor een diploma in de kunstgeschiedenis. Vandaag focust ze zich op de gender studies. Ze houdt van kunst die fragiel, en een tikkeltje rebels is. Ze is een liefhebber van Freud-moppen en Grey’s Anatomy. Als je ze niet kunt vinden in de nabije omgeving, dan is er een grote kans dat ze ergens in Estland rondhangt.