Ensemble vzw

Vzw Ensemble beheert de tijdelijke invulling van het voormalig dierenasiel in het Citadelpark. Het is een samenwerking van verschillende organisaties: Café de Loge, Collectief Les XXI, KLAP, Dienst Outreachend Werken Stad Gent, OurEcoLifestyle, Salon Ensemble en Waterfront Festival. De goede samenwerking heeft geleid tot de opstart van een open huis, onderverdeeld in vijf takken:

Atelier Ensemble

Atelier Ensemble wordt geleid door Collectief Les XXI en online kunstmagazine KLAP. Het collectief is een multidisciplinaire Belgische kunstenaarsgroep met oog op kruisbestuiving. De naam verwijst naar jaar en eeuw van oprichting, met een knipoog naar de anti-academische Belgische avant-garde groep Les XX.

Les XXI zal in Ensemble gratis ruimte bieden voor exposities van zowel eigen werk als die van derden. Er zal een residentieprogramma opgestart worden die kunstenaars de kans biedt om gedurende twee maanden gebruik te maken van het atelier, gevolgd door een expositie en (eerlijke) verkoop. Ook workshops keramiek, schilderen, tekenen, origami en zoveel meer zullen er niet ontbreken.

Café Ensemble

De tak Café Ensemble zal instaan voor eerlijke en heerlijke picknickmandjes met verse ingrediënten van Jardin Ensemble. Niet alleen lekker en gezond, maar ook lokaal en duurzaam dus. Het Café is ook de plaats bij uitstek voor kennismaking met de werking en producten van Ensemble én voor een kop koffie en thee met gelijksgezinde voorbijgangers.

Jardin Ensemble

Jardin Ensemble zal niet alleen heerlijke microgroentjes en fruit kweken, maar kan jullie ook allerhande workshops bieden. Interesse in meer info over hoe je je ecologische voetafdruk kan verkleinen? Hoe je gezonder kan leven in een gezonde omgeving? Hoe je eten kan fermenteren? Hoe je zelf duurzame schoonmaakproducten en cosmetica kan maken? Dan moet je zeker bij Jardin Ensemble zijn.

Salon Ensemble

Een droom die uitkomt: een ontmoetingshuis waar je altijd welkom bent voor een babbel met één van de psychologen of sociale werkers zonder stigmatisering, zonder vooroordelen. Een plaats waar je bent wie je bent en aanvaard wordt zoals je bent. Het kloppend hart van Ensemble. Niet alleen voor een babbel kan je hier terecht, maar ook voor een gezelschapsspel, schrijven, muziek spelen, … Een lockerwand voor dak- en thuislozen wordt ook voorzien op de binnenkoer van Ensemble.

Studio Ensemble

Het jonge Gentse showcase festival Waterfront (WTFF) spitst zich toe op Studio Ensemble, waar muziek de verbindende kracht is. Studio Ensemble zal twee repetitieruimtes voorzien in de villa. Een iets grotere die ook als vergaderruimte afgehuurd kan worden en een kleine, die vroeger diende als garagebox. De Muziekbank zal hen steunen door muziekinstrumenten ter beschikking te stellen aan muzikanten die zelf de middelen of ruimte niet hebben. Ook voor muziekworkshops en masterclasses moet je bij Studio Ensemble zijn.

http://www.ensemble.gent