Drawing-date: Joke Debue

Ellen De Vos houdt van kletsen en tekenen. Dat weet zowat iedereen uit haar omgeving. Elke maand gaat ze op bezoek bij een collega-kunstenaar en tekent ze de kunstenaar in zijn/haar omgeving. Tijdens de gezellige babbel, soms zelfs meerdere, duiken er tekeningen op die een symbiose vormen tussen de wereld van Ellen en die van de kunstenaar die ze bezoekt. Het resultaat is te mooi om voor onszelf te houden.

Joke Debue is naast een goeie vriendin ook een inspiratiebron van Ellen. Vooral haar oog voor composities komt van pas tijdens het opstellen van expo’s waaraan Ellen deelneemt. Zo vond ze ook inspiratie bij Ellens tekeningen, hebben ze al samen een aantal opdrachten gerealiseerd en werd zo ‘The forest in the fox’ geboren. Jokes passie voor interieur en vormgeving ving aan op jonge leeftijd. Als klein meisje was ze gefascineerd door kleuren, vormen en alles wat mooi en tactiel was. Ze tekende en knutselde, zocht een mooi plaatsje uit op haar kamer en zorgde ervoor dat het geheel netjes bij elkaar paste, telkens met veel respect voor de gebruikte materialen.

In 2009 studeerde ze af als Master Interieurarchitectuur aan Sint Lucas Hogeschool te Gent. Na haar studies is ze meteen gestart in het werkveld en heeft ze kunnen proeven van verschillende takken van de interieurwereld: interieurstylist, interieuradviseur, projectleider… Daarbij kreeg ze de kans om uiteenlopende projecten te mogen realiseren: van een ontmoetingsplatform op een beurs tot het ontwerpen van keukens, leefruimtes en kantoren. De verschillende werkervaringen deden haar evolueren als architecte maar ook als persoon. Het ontwerpen van interieurs heeft steeds te maken met het uitpuren, uitzoeken en verbeteren, en dit door steeds af te toetsen bij de klant. Kritisch naar de omgeving durven kijken bevordert dat aspect.

Ze gelooft dan ook dat een interieur veel meer is dan louter die vier muren rondom jou. Het is een beleving, een identiteit, een plaats waar je letterlijk kan thuiskomen. In haar eigen woning zie je dan ook veel eigen creaties: van kleine keramiek schaaltjes, aquarel schetsen tot grafisch werk. Materiaal en vorm staan centraal en brengen haar woning tot leven. Het creatieve proces stopt niet enkel bij het uittekenen op plan maar gaat steeds door en is nooit af. Het evolueert mee met je als persoon.

Klap_jokedebue_2019_2klap_jokedebue_2019_3Klap_JokeDebue_2019_6Thefoxintheforest_klap_2019_1

Wil je nog meer zien van Ellen? Klik HIER.