Drawing-date: Merel Cremers

Ellen De Vos houdt van kletsen en tekenen. Dat weet zowat iedereen uit haar omgeving. Elke maand gaat ze op bezoek bij een collega-kunstenaar en tekent ze de kunstenaar in zijn/haar omgeving. Tijdens de gezellige babbel, soms zelfs meerdere, duiken er tekeningen op die een symbiose vormen tussen de wereld van Ellen en die van de kunstenaar die ze bezoekt. Het resultaat is te mooi om voor onszelf te houden.

Naschoolse theetjes, gezellige pauzes, dat waren hun eerste ontmoetingen. Wat Ellen met Merel echt verbindt, is de liefde voor het kleine. Haar minuscule keramiek inspireert Ellen al jaren.

Merel Cremers studeerde illustratie aan de AKV | St. Joost in Den Bosch en kwam vervolgens na een korte residentie in Limoges naar het Gentse om zichzelf meer te verdiepen in de keramiek. Ze behaalde haar Master Vrije Kunsten (specialisatie Keramiek & Glas) aan LUCA School of Arts en resideert sindsdien, dankzij NUCLEO, in het Sint-Antonius convent aan het begijnhof in de Lange Violettestraat.

Inspiratie haalt zij uit de dierenwereld, maar meer nog uit de relatie tussen mens en dier en ding. “Dieren zien we nog (te) vaak als dingen waarmee je iets kan doen. Tegelijkertijd omgeven we ons ook met spullen en schrijven we objecten in het bijzonder bepaalde eigenschappen toe waardoor ze tot leven lijken te komen. In zekere zin bepalen die objecten ons leven. Leven we samen. Denk aan een verzamelaar en zijn verzameling, die hebben een heuse band – zoals ik die als kunstenaar ook heb met de dingen die ik maak.”

 

Klap_Merel_December_2018_3Klap_Merel_December_2018_4Klap_Merel_December_2018_5Klap_Merel_December_2018_2

 

 

Wil je nog meer zien van Ellen? Klik HIER.
Wil je meer zien over Merel? Klik HIER.