KLAP @ De Kotroute 2018

“KLAP legt de Gentse kunstscene eens goed op de rooster. Zij heeft een mening, hij heeft een mening, ik heb een mening. Jij ook? De place to be om kritiek of lof te spuien over alles met een Kunstsausje.”

Zo luidde de introductietekst van onze actie op De Kotroute, een knus kunstenfestival dat kunst en muziek binnenbrengt in studentenkoten. Voor één avond kunnen kunstliefhebbers en andere nieuwsgierigen op verschillende locaties in Gent jong talent ontdekken. Al 10 jaar lang organiseert AmuseeVous dit laagdrempelige kunstenfestival. Dat kon KLAP niet missen!

Het concept was simpel: een aantal van onze tekenaars en schrijvers waren de hele avond live aan het werk in de leefruimte op de bovenste verdieping van Upkot Backstage2. Terwijl sommigen plaatsnamen achter een projector, zochten anderen een knus plekje in de zetel. Bezoekers konden de hele avond met hen een gesprek aanknopen over hun mening over kunst. De perfecte gelegenheid om een echt klapke te doen. Wat is kunst? Wat betekent het? Wat maakt het interessant? Heeft het een nut? Onze tekenaars en schrijvers goten al babbelend de mening van de bezoekers in een tekening of gedicht. Om het nog wat huiselijker te maken, verkochten we de hele avond koffie en thee.

Hieronder kan je een selectie bewonderen van wat onze tekenaars en schrijvers die avond uit hun pen toverden. Ben je benieuwd naar de rest? Heb je je eigen mening nog niet gezien? Niet getreurd!
HIER kan je alle tekeningen en gedichten bekijken.

otroute19 (1)KLAP @ De Kotroute 7(1)KLAP @ De Kotroute 1(1).jpgotroute14KLAP @ De Kotroute 40 (1)KLAP @ De Kotroute 35 (1)KLAP @ De Kotroute 15 (1)klap wat is kunstotroute3 (1)

otroute2 (1)

Wij danken tekenaars en schrijvers voor de uren die ze tekende, schreven, kletsten en koffie dronken met de bezoekers.

Dankjewel Ellen De Vos, Paulien Baudu, Anne Verbeure, Alison Souffreau, Suzanne Grootveld, Gert Vanlerberghe en Nele Staes.

 

 

 

 

 

Wil je nog meer zien van Ellen? Klik HIER.
Wil je nog meer zien van Sofie? Klik HIER.
Wil je nog meer zien van Paulien? Klik HIER.
Wil je meer van Alison zien? Klik HIER.
Wil je meer zien van Gert? Klik HIER.
Wil je meer zien van Anne? Klik HIER.
Wil je meer zien van Suzanne? Klik HIER.