Drawing-Date: Jore Dierckx

Ellen De Vos houdt van kletsen en tekenen. Dat weet zowat iedereen uit haar omgeving. Elke maand gaat ze op bezoek bij een collega-kunstenaar en tekent ze de kunstenaar in zijn/haar omgeving. Tijdens de gezellige babbel, soms zelfs meerdere, duiken er tekeningen op die een symbiose vormen tussen de wereld van Ellen en die van de kunstenaar die ze bezoekt. Het resultaat is te mooi om voor onszelf te houden.

Deze maand: Jore Dierickx. Al menig jaar haar compagnion tijdens gezellige LUCA-Arts koffiepauzes, maar de vriendschap is ook meer dan dat. Ze maken samen expo’s en staan elkaar bij met raad en daad in zowel het creatieve als levensproces.

Jore Dierckx behaalde in 2016 zijn master in Grafisch Ontwerp (LUCA School of Arts, Gent). Hij werkte o.a. in opdracht van Concertgebouw Brugge, Tumult.fm, de Grafische Cel, Charivari en De Alzheimer Code. Daarnaast creëert hij ook autonoom werk. Daar tast hij de grenzen van zijn vakgebied af in een zoektocht naar meer onconventionele ontwerpprocessen. Dit vertaalt zich in experimenteel werk dat verschillende technieken en methoden bundelt en toetst aan zijn signatuur als vormgever – een kruisbestuiving die volgens hem absoluut essentieel is om authentiek werk te kunnen blijven maken.

 

Klap_Jore_November_2018_1Klap_Jore_November_2018_3Klap_Jore_November_2018_4Klap_Jore_November_2018

 

Wil je nog meer zien van Ellen? Klik HIER.