Drawing-Date: Lieselotte Vloeberghs

Ellen De Vos houdt van kletsen en tekenen. Dat weet zowat iedereen uit haar omgeving. Elke maand gaat ze op bezoek bij een collega-kunstenaar en tekent ze de kunstenaar in zijn/haar omgeving. Tijdens de gezellige babbel, soms zelfs meerdere, duiken er tekeningen op die een symbiose vormen tussen de wereld van Ellen en die van de kunstenaar die ze bezoekt. Het resultaat is te mooi om voor onszelf te houden.

“Als je een wolk wil zijn dan moet je een wolk kunnen zijn. En als je daar hard genoeg in gelooft dan wordt het echt.”

Lieselotte Vloeberghs haalde een master in beeldende kunsent aan LUCA School of Arts in Gent en deelde daar een atelier met Ellen. Naast De Grote Waarheid zoeken aan de hand van tekeningen gebaseerd op denkbeelden gebaseerd op zinnen die uit boeken komen die allemaal een andere waarheid spreken, schrijft ze evengoed over figuren die antwoorden willen op hun vragen. Terwijl God boos wordt, maakt Lieselotte ook maskers in de vorm van wolken, regenbogen, zonnen… Voor wie het beu is om een mens te zijn.

Lieselottes tekeningen en teksten zijn nog te bekijken tot 2 september in S.M.A.K. als deel van Coming People 2018. Ze tekende eerder ook zelf voor KLAP. Dat kan je HIER bekijken.

Klap_aug18_Lieselotte (1)Klap_aug18_Lieselotte_1Klap_aug18_Lieselotte_2Klap_Aug18_Lieselotte_3Klap_aug18_Lieselotte_5

 

Wil je nog meer zien van Ellen? Klik HIER.
Wil je meer zien van Lieselotte? Klik dan HIER.