Alison tekent: A Ghost Story

Alison Souffreau maakt elke maand haar aantekeningen bij de films die ze bekijkt. Deze maand is het de beurt aan: A Ghost Story, een film van David Lowery. A Ghost Story is allerminst een spookverhaal.

De film toont ons een afgelegen oud huis waar een jong koppel woont. Zij wil er weg, hij wil blijven. Na zijn plotse dood keert hij terug naar hun huis. Gehuld in een laken observeert hij de omgeving, de veranderingen, de regen, de sneeuw en het verdriet van zijn vriendin.

Zij vertrekt, maar hij zit vast aan het huis. Hij wacht en is genoodzaakt om de wereld verder te zien gaan, een wereld waar hij geen vat meer op heeft. Als spook is hij gedoemd om te blijven bestaan, hij kan niet zoals een mens rouwen en zijn verdriet een plaats geven. Bewegingen gaan traag, gesprekken zijn chaotisch, worden gefilterd tot doffe geluiden en vreemde kleuren. Zacht dreunend gaan de jaren verder, hij herkent niets meer. Wat was die plek en waar was dat huis? Wie was hij en voor wie betekende hij iets? Wat overblijft, is liefde en een pijnlijk hartverscheurend verlangen naar iets dat al lang vergeten is.

A-Ghost-Story-I webA-Ghost-Story-III-webA-Ghost-Story-II-webA-Ghost-Story-IV web
Wil je meer van Alison zien?
http://alisonsouffreau.tumblr.com